Ξενοδοχείο May Beach
PERSONS/ROOM
Αρχη Ξενοδοχείο May Τοποθεσία Διαμονή Παροχές Υπηρεσίες Βραβεία
Φωτογραφίες Πανοραμικά Τιμές Online booking Επικοινωνία
Web design & Seo by Marinet Ltd
Μάχης Κρήτης 122 - 74100 Μισσίρια - Ρέθυμνο - Κρήτη Τηλ. 28310 55745-6 Fax 28310 55748 E-mail: info@may-hotel.gr
tripadvisor facebook youtube twitter  
You are using Easypano Virtual Tour Player to view your panorama, which requires Java Virtual Machine installed.
If you can't view the panorama, please download and install Sun JRE .
close
show/hide

Τοποθεσία - Ρέθυμνο Κρήτη

ΝΟΜΟΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ 

Το Ρέθυμνο περιβάλλεται από βουνά. Ανατολικά του νομού, βρίσκεται το βουνό Ψηλορείτης (2456 μ), το ψηλότερο και διασημότερο βουνό της Κρήτης. Νοτιοδυτικά του Ψηλορείτη βρίσκεται η οροσειρά του Κέδρου (1777 μ). Στο βορειοανατολικό άκρο του Ρεθύμνου υψώνεται ο Κουλούκουνας ή Ταλαία όρη, ενώ νοτιοδυτικά του νομού ο Κρυονερίτης (1312).
Το Ρέθυμνο είναι κυρίως ορεινό με σχετικά μικρές εναλλαγές στη μορφολογία του. Οι πεδινές εκτάσεις βρίσκονται στα βόρεια παράλια του Ρεθύμνου. Από τους ατέλειωτους ελαιώνες του παράγεται το εκλεκτό κρητικό λάδι.Κατά την περιήγησή σας στο νομό θα δείτε τους αμπελώνες, όπου παράγεται το διάσημο κρασί και η τσικουδιά (κρητικό οινοπνευματώδες).

Καθώς εξερευνείτε το Ρέθυμνο θα συναντήσετε την ιστορική πόλη του Ρεθύμνου, το Σπηλί, την Λίμνη Πρέβελη, τα Ανώγεια, τον Πλακιά, την Αγία Γαλήνη, ενώ θα μείνετε έκθαμβοι από το μεγαλείο της φύσης, η οποία μαζί με τον άνθρωπο έχει δημιουργήσει πανέμορφα χωριά με κτίρια μοναδικής αισθητικής. Θα θαυμάσετε ιστορικά μνημεία σε ολόκληρο το Ρέθυμνο. Αξίζει να επισκεφθείτε το ιστορικό μοναστήρι του Αρκαδίου και την Πρέβελη.


Google map